Choose language English Deutsch Italiano Croatian
 
Izleti

AKTIVNI ODMOR - canyoning i rafting na Cetini

Rijeka Cetina je duga 104 km. Voda iz rijeke Cetine teče prema elektrane uz more u blizini Splita. Živa voda rijeke Cetine, koja je teće stvarajući prirodne kanjone, izvrsno je mjesto za ljetni rafting. Samu Cetinu čini dubok i lijep kanjon. Zahvaljujući našim izčetima, rafting i canyoning, možete uživati u ovom prekrasnom krajoliku i dobro se zabaviti!

Canyoning na Cetini
Što je to canyoning? Polako se spuštate u kanjon, a šum rijeke se povečaje, pa nakon desetak minuta hoda nalazite se u dubini kanjona rijeke Cetine. Hodate kroz rijeku i brzake, prolazite podzemnim tunelima, kupate se u prirodnim riječnim bazenima, zaobilazite slapove i jezera ... to je canyonski doživljaj!

Cijena od:
29,00 Euro
Uključeno: Izlet i skipper
 Mogucnost više: Transfer od Trogira do mjesta polaska za dodatnih 20 Eura
rezerviraj
CANYONING NA CETINI
Rijeka Cetina j teče tisućama godina stvarajući mistične oblike u svome koritu. Kristalno čiste vode, Cetina je pogodna za kupanje, nudi istinski doživljaj netaknute prirode s liticama i do 180 metara, slapovima, jezerima, podzemnim tunelima i  vodopad Gubavica visok 50 metara.
Vodič će vam dati prsluk za spašavanje, kacigu, neoprenske hlače i majicu, i mala ekspedicija je spremna za pokret.
Šum rijeke postaje glasniji što više idete niz kanjon. Deset minuta kasnije naći ćete se u sredini kanjona Cetine. Hodanje kroz rijeku i brzake, prolaz kroz podzemnim tunelima, kupanje u prirodnim bazenima, hodanje oko slapova i jezera - sve je to canyoning.

Udaljenost od početka do kraja: 2,300 metara
Nadmorska visina udaljenosti od početka (u kanjonu) do kraja: 73 m
Temperatura Rijeke: od 15 ° C i 19 ° C. ovisno o sezoni.
Ronjenja: možete roniti u vodi samo u mjestima dopuštenim od vodiča. Obično, postoje četiri ronjenja, ali nisu obvezna, jer se mogu zaobići.
Plivanje: Nema mjesta bijele vode za kupanje u kanjonu rijeke Cetine.
Canyoning oprema: kaciga, prsluk za spašavanje i dugo neoprensko odijelo
Oprema i osoblje: Sva oprema koja se koristi je registrirana i certificirana na razini EU. Kacigu je potrebno nositi u svakom trenutku. Svi naši stručni vodiči su registrirani u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja. Osoblje govori hrvatski i engleski.
Fitness Level: Minimalna razina fitness je potrebno.
Prethodno iskustvo: Nije potrebno
Starost: Minimalna dob 8 godina.
Što ponijeti: Obuću poput patika (nositi u rijeci), kupaći kostim, ručnik.
WC: Wc je dostupan u Zadvarje. Nema sanitarni čvor na raspolaganju tijekom canyoning-a. Izletnicima se savjetuje da koriste sanitarne čvorove u Zadvarju.
Posebni uvjeti: organizator ima pravo otkazati izlet, bez najave, a na svom nahođenju, ovisno o vremenskim uvjetima ili o rijeci.
Minimalan broj izletnika: minimalno 2, a najviše 50 godina.
Start: Zadvarje
Polazak: između 10 i 11 AM (ili prema dogovoru za grupe)
Trajanje: 3,30 - 4,30 sati


Rafting na Cetini
Rafting je disciplina za avanturiste. Zahtijeva fizičku snagu, volju i vještinu niz divlje rijeke. Po uputama skipera koji će Vam pozorno reći kako, kada i koliko jako vam je potrebno veslati, kad se morate čvrsto držati, doživjet ćete pustolovnu turneju koja će Vam ostati u sjećanju dugo vremena. Polazak iz Omiša, dva puta dnevno.
Cijena od:
29,00 Euro
Uključeno: Tour and skipper
 Mogucnost više: Transfer od Trogira do mjesta polaska za dodatnih 20 Eura
rezerviraj
RAFTING NA CETINI

RAFTING na RIJECI CETINI klase I-III (cca.11 km)

25 km od Splita i Makarske, nalazi se grad Omiša, slikovitog s piratskom podrijetla Nalazi se na ušću rijeke Cetine i ispod obroncima planine Mosor i Biokovo. Kao takav nudi Vam mnogo različitih aktivnosti u prirodi, od šetnje, biciklizma, kanu, slobodno penjanje, kajak i rafting.

Rafting je disciplina za avanturiste. Zahtijeva fizičku snagu, volju i vještinu. Po uputama skipera uputama koji će Vam pozorno reći kako, kada i koliko jako vam je potrebno veslati, kad se morate čvrsto držati, doživjet ćete pustolovnu turneju koja će Vam ostati u sjećanju dugo vremena

Korištenje drvenih brodica za prijevoz tereta imali veliku tradiciju u svijetu, kao i na nekim rijekama na našem području. Međutim, moderni rafting (prvi napuhati čamci su korišteni od strane vojske) je jedan od najnovije aktivnost za rekreaciju i turiste. Rafting je najznačajnija aktivnost aktivnog odmora. Bez obzira na činjenicu da je rafting sport to je također značilo pokret za očuvanje rijeka i prirode u cjelini.

Polazak: parking nakon drugog tunela, odakle nastavljamo s organiziran prijevoz do polazne točke Slime (13 km)
Vrijeme sastanka: 09:00 i 14:30 (od početka lipnja do početka rujna) ostatak godine u 10:00 ili po dogovoru
Kapacitet jednog čamca: 8 osoba plus vodič.
Stupanj težine: jednostavno
Trajanje: 4 sata - pola sata prijenosa iz izletištu Luke u početni položaj, pola sata pripreme (upute, haljina opreme) te 3 sata silazak
Što ponijeti: T-shirt, kupaći kostim, ručnik, sportska obuća, dodatni odjeću i obuću koju ćete obući poslije izleta.
Prethodno iskustvo: nije potrebno, a ni ne trebate biti iskusan plivač.


Lokacija agencije
Kontakt informacije

Trogir, Obala Bana Berislavica 23
+385 (0)21 796 290
GSM:
+385 (0)95 8056 096
E-mail:
info@kairos-trogir.com
My status
Način plaćanja
  - Bankovno plaćanje
  - Kreditna kartica
AmericanexpressDinersMastercardVisa
Croatia info, Jadransko more, Hrvatska povijest, Popularne destinacije, Multimedija